Google si Facebook resping reglementarile privind internetul la reuniunea liderilor G8

Posted on mai 30, 2011. Filed under: Internet, Retele de socializare | Etichete:, , , , , , , , , , |

Facebook, Google si alte companii din domeniul tehnologiei au cerut guvernelor sa garanteze accesul la internet, in cadrul unei intalniri cu liderii G8, in Franta.

Reprezentantii acestora au avertizat liderii G8 sa trateze cu atentie incercarea de a monitoriza internetul, potrivit Financial Times.

Reuniunea a fost organizata in ideea in care guvernele Statelor Unite si Marii Britanii iau in considerare fortarea companiilor de intenet de a bloca site-urile web care faciliteaza pirateria online.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook si Eric Schmidt, director executiv al Google, au declarat ca normele planificate vizand drepturile de autor ori confidentialitate, ar putea inhiba inovatia si libera exprimare.

La randul sau, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care sustine setul de norme propuse, a solicitat sprijin din partea liderilor internet pentru promovarea respectarii legii pe web fara a dauna inovatiei.

Propunerile din cadrul G8 se bazeaza pe discutii anterioare purtate la Paris in timpul e-G8, o reuniune a antreprenorilor si factorilor de decizie internet convocata de Nicolas Sarkozy.

O declaratie finala G8 solicita guvernelor sa isi asume un rol in crearea unui mediu in care internetul se poate dezvolta intr-un mod echilibrat, in conformitate cu rapoartele AFP.

Declaratia face referire la faptul ca sectorul privat trebuie sa ramana forta motrice a economiei online si subliniaza nevoia de deschidere, transparenta si libera exprimare. De asemenea, declaratia G8 solicita respectarea suprematiei legii, a drepturilor omului, libertatilor fundamentale si protectia proprietatii intelectuale.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: