Microsoft: una din 14 descarcari de pe internet este infectata de virusi

Posted on Mai 20, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , |

Data viitoare cand incerci sa descarci ceva de pe internet, poate ar fi bine sa te gandesti de doua ori. Exista o sansa foarte mare ca programul, filmul sau poza respectiva sa fie infectate cu un virus, considera expertii de la Microsoft.

Se pare ca unul din 14 programe descarcate de pe internet de catre utilizatori este virusat, considera expertii Microsoft, citati de Yahoo! News. Desi Microsoft a dezvoltat aplicatii antivirus pentru browserul Internet Explorer, cam 5% dintre utilizatori ignora semnalele de alarma si descarca virusi troieni periculosi, orice ar fi.

In urma cu 5 ani, era destul de usor pentru criminalii care activau online sa-si strecoare virusurile in computerele personale. De atunci insa, jocul de-a soarecele si pisica intre securitatea online si virusi a evoluat mult. In prezent, browserele au devenit mult mai sigure iar firmele au creat softuri antivirus foarte performante. In aceste conditii, in loc sa atace browserele, criminalii cyber ii ataca pe cei care folosesc sistemele de navigare online. „Se numeste inginerie sociala si se refera la arta de a manipula utilizatorii sa descarce ei insisi virusi troieni de pe diverse pagini”, a spus Alex Stamos, cofondator al unei firme care ofera consultanta in domeniul securitatii online.

Citeste intregul articol pe www.capitalul.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: