Peste 7.200 de domenii de Internet cu extensia „.ro”, cumparate lunar

Posted on aprilie 27, 2011. Filed under: Hosting | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , |

Numarul site-urilor cu extensia „.ro” a crescut de la inceputul anului si pana cum cu 5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, specialistii vazand aceasta situatie ca pe un semnal pozitiv ca firmele incep sa isi reia investitiile.
Astfel, in perioada 1 ianuarie-20 aprilie, au fost inregistrate 28.713 de domenii web cu extensia „.ro”, potrivit datelor ROTLD – Romanian Top Level Domain, companie care ofera servicii de inregistrare de domenii cu extensia „.ro” In schimb, in primele patru luni ale anului trecut au fost cumparate 27.319 de astfel de domenii.

„Credem ca situatia domeniilor e asemanatoare cu cea a infiintarii firmelor noi. In primul rand, daca nu se infiinteaza companii noi nu poate creste cererea de domenii. ” In acelasi timp, un domeniu este o investitie pentru o companie, pe care proprietarii de IMM-uri inteleg sa o faca mai ales atunci cand au siguranta ca va exista un ‘return on investment’, se mai arata in datele ROTLD, citate de Financiarul.com.

„Intr-o economie in scadere, nu exista aceasta siguranta si, prin urmare, nici interes pentru respectiva investitie”, a declarat Ioana Hreninciuc, Marketing Manager la Hostway Romania, explicand influenta pe care a avut-o situatia economica asupra acestei industrii.

Estimarile arata ca anul acesta se va trece din nou de pragul de 7.000 de domenii pe luna. Totusi, in total, numarul de inregistrari din Romania (500.000 de domenii) este cu mult mai mic fata de celelalte state din Europa. De exemplu, in Germania (.de) au fost 14,3 milioane de inregistrari, in Marea Britanie (.co.uk, .org.uk etc. ) – 9,3 milioane, in Olanda (.nl) – 4,4 milioane. Cel mai bine sta Franta (.fr), care a depasit recent 2 milioane de domenii web.

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Peste 7.200 de domenii de Internet cu extensia „.ro”, cumparate lunar”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

Sunt bune si alea care sunt. E totusi un semn de revenire a economiei.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: