Cum să foloseşti acelaşi browser, oriunde te-ai afla

Posted on aprilie 27, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , , , , , , , , , |

Zilnic folosim minim două browsere, unul la birou şi unul pentru a naviga pe Internet de acasă, pe care le personalizăm aşa cum ne dorim. Acum există soluţii de păstrare a setărilor complete între toate acestea.

În plus, dacă sunteţi un împătimit al gadgeturilor, ca mine, atunci înseamnă că dispuneţi atât de un calculator de serviciu, laptop personal, smartphone sau de o tabletă inteligentă. Acest lucru presupune minim patru browsere, fiecare cu setările proprii şi cu bookmarkurile aferente pe care cu siguranţă vă doriţi să le sincronizaţi pentru a economisi timp şi pentru a fi mai productivi in domeniu.

Ce variante există pentru fiecare browser?

Pentru utilizatorii browser-ului Mozilla Firefox, sincronizarea se poate face foarte simplu acum, deoarece opţiunea este integrată automat în Firefox 4, iar pentru versiunile anterioare se crează un cont din Add-onul Firefox Sync. Astfel, se salvează pe serverele Mozilla lista de bookmark-uri, site-urile vizitate, cookie-urile şi alte informaţii, iar dumneavoastră veţi avea tot timpul backup la setările din browserul Firefox şi veţi putea folosi aceleaşi setări pe mai multe calculatoare.

Este mai greu de folosit comparativ cu opţiunile cu care vin celelalte browsere, deoarece trebuie reţinută cheia pe care o creează iniţial sau trebuie să aveţi acces la ambele dispozitive pentru a introduce coduri de validare. În ceea  ce priveşte extensiile (add-ons), acestea, până la versiunea 4.0 a browserului, se puteau păstra online, prin extensia Add-on Collector şi de acolo descărcate în fiecare instanţă de browser. Acum, dacă este descărcată în prealabil, extensia va sincroniza automat şi celelalte extensii (doar pe Firefox 4).

Citeste continuarea pe www.businesscover.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Cum să foloseşti acelaşi browser, oriunde te-ai afla”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] infectate, oferă cel mai solid sistem pentru blocarea atacurilor de tip Malware dintre toate browserele cu versiune stabilă. După un studiu făcut de NSS labs IE9 a blocat 92% din Malware cu ajutorul […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: