Europa nu e pregatita pentru starea de urgenta in caz de atac informatic

Posted on aprilie 20, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , |

Agentia Uniunii Europene pentru siguranta informatica a concluzionat in raportul sau Cyber Europe 2010 ca batranul continent nu este pregatit pentru a putea face fata unei stari reale de urgenta.

Desi in ultima perioada s-au realizat o serie de progrese in acest domeniu, in caz de necesitate, multe din statele europene nu sunt in masura sa infrunte situatiile critice, relateaza Webnews.

„Mai bine de 70 de experti ai unor entitati publice participante au lucrat impreuna pentru a face fata unei actiuni de hacking, care a simulat peste 300 de atacuri menite sa paralizeze Internetul si serviciile online de importanta critica in Europa”, se precizeaza in raport.

„A fost simulata si o pierdere a legaturii online intre natiuni, solicitandu-se colaborarea la nivel international pentru evitarea colapsului total al Internetului, dar capacitatea de a gasi suport adecvat la nivelul anumitor organizatii nu este uniforma, astfel incat, in situatia declansarii unei crize reale, circa 55% din tarile europene nu ar putea obtine ajutor in timp util”, concluzioneaza raportul, potrivit sursei.

Directorul executiv al ENISA, prof. Udo Helmbrecht, a explicat ca „raportul Cyber Europe ilustreaza posibilitatile de imbunatatire a masurilor de siguranta menite sa protejeze activitatile economice si sociale europene, dar si infrastructura tehnologica pentru comunicarea informatiilor, devenita din ce in ce mai importanta in viata noastra, a tuturor”.

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: