Update-ul Avast blocheaza site-uri Web legitime

Posted on aprilie 14, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , , |

O actualizare a produsului antivirus Avast lansata luni contine un bug care indica domenii web legitime ca fiind infectate malware.
Intr-o postare blog, Avast a recunoscut ca eroarea strecurata in update-ul cunoscut sub numele de 110411-1 a afectat versiunile 4.x, 5.x si 5.x ale software-ului antivirus.

Intr-un e-mail destinat CNET, un purtator de cuvant a afirmat ieri ca actualizarea a fost downloadata de aproximativ 5 milioane utilizatori, cu precadere in emisfera vestica, datorita orei la care care a fost lansata.

Problema a fost descoperita la doar cateva minute dupa ce actualizarea a fost lansata, iar Avast a reusit sa creeze si sa lanseze o solutie pentru remedierea acesteia in termen de 45 minute de la aparitia actualizarii, a declarat compania.

Cunoscuta sub numele de 110411-2, solutia gasita de Avast trebuie instalata manual. Compania sfatuieste toti utilizatorii sa isi actualizeze definitiile antivirus, accesand optiunea Update, iar apoi selectand Engine si Virus Definition.

Purtatorul de cuvant Avast a declarat ca problema a fost cauzata de un bug in URL, care este folosit pentru a transforma adresa unui domeniu web intr-un format standard.

Avast si-a cerut scuze pentru inconvenientele provocate, spunand ca atata timp cat fisierele locale nu au fost afectate, problema ar trebui sa poata fi rezolvata in totalitate prin solutia oferita. In ciuda asigurarii oferite de Avast, unii dintre cei peste 200 de utilizatori care au comentat postarea blog au raportat faptul ca anumite fisiere locale au fost in carantina, fiind acum nevoiti sa restaureze acele fisiere.

Purtatorul de cuvant Avast a spus ca pentru majoritatea utilizatorilor, defectiunea ivita in cadrul acestui update a impiedicat accesul la anumite domenii web. Unii dintre utilizatori au criticat Avast pentru a nu fi comunicat mai eficient privitor la aceasta problema. Un angajat Avast a raspuns la aceste reclamatii, recunoscand faptul ca producatorul solutiei antivirus incearca sa determine modul in care poate comunica mai bine in viitor. Avast a declarat ca principalul sau obiectiv a fost rezolvarea problemei cat mai rapid posibil.

Unele comentarii de pe blog, precum si de pe Facebook, au laudat Avast pentru raspunsul sau rapid relativ la aceasta chestiune.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: