De ce nu pică niciodată site-ul Facebook

Posted on Aprilie 11, 2011. Filed under: Hosting, Retele de socializare | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume cu aproape 600 de milioane de membri, reuşeşte să susţină site-ul graţie unui centru de date şi a unor servere care nu aparţin unor companii precum HP sau Dell, ci au fost proiectate chiar de angajaţii companiei.

Facebook a colaborat ce-i drept cu giganţii din domeniu precum Intel, AMD, Hewlett-Packard şi Dell pentru a crea  propriul centru de date şi propriile servere. Mark Zuckerberg, CEO şi fondatorul Facebook a anunţat recent că vrea să împărtăşească cu restul jucătorilor din piaţă tehnologia propriilor servere lansând Open Compute Project.

Zuckerberg a spus că centrul de date Facebook foloseşte cu 38% mai puţină energie şi costă cu 24% mai puţin pentru a fi construit.

Sursele sunt conectate direct la transformatoare, fără o baterie de rezervă, şi sunt sigure în proporţie de 99,9999%, potrivit companiei.

Angajaţii Facebook au proiectat propriile plăci de bază folosind atât tehnologii Intel cât şi AMD. Acestea nu au un design futuristic, neavând sloturi şi foarte puţine şuruburi.

Facebook speră să treacă pragul de un miliard de utilizatori la sfârşitul anului 2012.

Sursa: http://www.capital.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “De ce nu pică niciodată site-ul Facebook”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] “Cred ca anonimatul pe Internet trebuie sa dispara. Oamenii se comporta mult mai bine atunci cand numele lor real este vizibil. Cred ca utilizatorii care se ascund in spatele unui pseudonim au impresia ca pot spune ceea ce vor, de ca si cum ar fi inchisi singuri intr-o camera”, explica Randi Zuckerberg. […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: