Doua treimi din utilizatorii de Facebook, victime sigure pentru hackeri

Posted on Aprilie 6, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Peste doua treimi dintre utilizatorii retelelor sociale nu constientizeaza existenta link-urilor suspecte, in timp ce 93% dintre acestia nu folosesc o solutie de securitate dedicata protectiei conturilor de pe retelele sociale.

Datele mai sus mentionate apar intr-un studiu BitDefender, in care s-au examinat diversele grade de risc la care sunt expusi utilizatorii retelelor sociale, in functie de nivelul de cunoastere pe care il au despre amenintarile care circula pe fiecare mediu.

La acest studiu au participat mai bine de 2.700 de persoane cu varste intre 18 si 65 de ani, care au raspuns la intrebari legate de natura relatiilor de pe retelele sociale. Repondentii au, in medie, 137 de prieteni virtuali, majoritatea dintre acestia fiind colegi sau fosti colegi de la munca sau de la scoala (83%). O alta parte sunt prieteni care lucreaza in acelasi domeniu (64%), si o foarte mare parte din ei (42%) spun ca au in lista si oameni pe care nu-i cunosc.

Vigilenti si pentru prieteni

Daca vorbim de raspandirea amenintarilor in retelele sociale, peste 40% dintre cei chestionati au declarat ca si-au avertizat alti prieteni din comunitatile virtuale atunci cand au observat linkuri sau activitati suspecte in fluxul de stiri. 68% dintre aceia care nu au trimis niciun avertisment prietenilor au recunoscut ca nu erau constienti de faptul ca posturile suspecte pot contine amenintari la adresa securitatii – multi au declarat ca ei insisi au accesat linkurile, raspandind astfel, fara sa isi dea seama, amenintarile virtuale.

„In ciuda faptului ca retele sociale sunt recunoscute ca fiind o atractie principala pentru atacatorii virtuali, 93% dintre respondenti au declarat fie ca nu au nevoie de o solutie de protectie pentru Facebook, fie ca nu stiu de existenta unei solutii de securitate de acest tip”, a declarat Sabina Datcu, Specialist Analiza si Comunicare pentru Amenintari Virtuale.

Sursa: http://www.ziare.com

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: