Certificatele SSL – securitate garantata

Posted on Aprilie 6, 2011. Filed under: Hosting | Etichete:, , , , , , , , , , , , , |

In ultimii ani internet-ul este tot mai folosit in interesul afacerilor. Certificatele SSL sunt raspunsul dvs. in ceea ce priveste acoperirea unei game de produse, browsere sau sisteme de operare prezente in diferite forme de afaceri online.

Certificatele SSL pot fi folosite de magazinele online, pentru a proteja cat mai mult informatiile trimise si primate intre magazine si client ( date despre cartile de credit, conturile bancare, tranzactii, conturi, coduri PIN, etc). De asemenea se pot utiliza cand informatiile transferate catre sau de la client sunt confidentiale (cabinete medicale, asigurari, user-name, parole). Clientii unei afaceri online au nevoie sa stie ca datele lor personale sunt prelucrate in siguranta, pentru a finaliza tranzactia.

Iata care sunt avantajele unui certificat SSL:

  • garanteaza si protejeaza transmiterea informatiilor in mediul on-line, asigurand astfel securitatea comunicatiei cu utilizatorii tai
  • confirma identitatea site-ului web pe internet
  • asigura autenticitatea site-ului web prin verificarea informatiilor posesorului acestuia inainte de emiterea certificatului
  • protejeaza prin criptare informatia transmisa intre client si server, informatiile fiind protejate impotriva vizualizarii neautorizate sau modificarii.

Cum functioneaza?

Prin folosirea unui certificat SSL in cadrul contului de gazduire va puteti proteja de eventualele atacuri asupra informatiilor trasmise prin site. Datele transmise intre browserul vizitatorului si server sunt criptate printr-un protocol bazat pe doua chei de autentificare: o cheie publica pentru criptarea datelor in browser si o cheie privata, specifica certificatului de securitate instalat pe serverul web, care valideaza serverul si decripteaza datele. Cele doua chei sunt generate simultan de autoritatea de certificare pe baza unui cod matematic care le asigura dependenta uneia fata de cealalta, astfel un mesaj va putea fi codificat cu una dintre ele si decodificat numai cu cealalta cheie. Un alt lucru important: cheia privata este detinuta doar de unitatea de certificare si nu de catre solicitantul certificatului SSL. Certificatele SSL transmise sunt totdeauna criptate cu cheia privata, insa browserul client face validarea cu cheia publica tocmai pentru a verifica daca a fost emis de autoritatea de certificare cu propia sa cheie privata strict secreta. Tocmai dupa verificare, browserul client are voie sa-si extraga cheia publica din certificatul SSL. Cu ajutorul cheii publice va fi creata si codificata o alta cheie, numita cheie de sesiune simetrica. Aceasta cheie va fi folosita pentru a cripta toate mesajele care circula in ambele sensuri.

Certificatele SSL pot fi folosite si pentru a asigura comunicarea prin intermediul e-mail-ului. Puteti de asemenea semna sau cripta e-mail-urile pentru a nu fi citite sau alterate de persoane neautorizate. Un site securizat mareste increderea vizitatorilor in serviciile pe care le oferiti. Pentru a achizitiona un certificate SSL ce va oferta siguranta site-ului si a e-mail-urilor dvs. va rugam sa accesati http://www.newhost.ro/certificate-ssl/.

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: