Serverele NASA vulnerabile la atacuri pe Internet

Posted on Aprilie 5, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , |

Va amintiti filmele cu tineri geniali, cu dexteritate la tastat, care sparg serverele NASA si afla secrete ascunse omenirii? Ca intotdeauna, SF-ul devine realitate, si de data aceasta este neplacut sa o spunem.

Aceasta pentru ca un raport de audit a demonstrat ca sase servere NASA sunt expuse la vulnerabilitati critice care pot pune in pericol misiunile Space Shuttle, telescopul Hubble si Statia Spatiala Internationala. Ce e si mai grav este faptul ca vulnerabilitatile ar fi putut fi identificate cu mai mult timp in urma, daca NASA ar fi apelat la un program de supraveghere a securitatii asa cum a acceptat anul trecut. NASA nu a implementat insa programul si a mentinut riscul ridicat de atacare a serverelor sale.

Cele sase servere vulnerabile sunt asociate proiectelor IT care controleaza navetele spatiale sau contin informatii vitale pentru NASA. Insa mai sunt si alte servere care expun parole, informatii despre conturi care ar putea deveni tinta unor atacuri din cauza vulnerabilitatii retelei. Unele servere nu erau configurate din punct de vedere al securitatii.

Raportul arata ca NASA nu a stiut de vulnerabilitatile existente, dar asta nu inseamna ca oficialii nu au gresit neimplementand programul de supervizare a securitatii. Pentru cei care vor sa parcurga raportul, acesta poate fi accesat aici.

Termenul pana la care NASA trebuie sa rezolve problemele este 30 septembrie 2011.

Sursa: http://www.itplay.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: