Razboiul impotriva utilizatorilor de torrente a inceput. Se fac liste cu IP-uri

Posted on aprilie 5, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Razboiul impotriva detinatorilor de torrente si a celor care le utilizeaza devine tot mai evident si trece de la nivelul de amenintari la cel al faptelor concrete.

Daca acum doua zile s-a descoperit ca Yahoo Messenger a inceput sa cenzureze mesaje ce contin linkuri catre filestube.com, un motor de cautare pentru torrente, lupta in acest domeniu este de fapt mult mai complexa.

Despre ce este vorba mai exact? La inceputul lunii martie, producatorul american de filme  Camelot Distribution Group a inceput o urmarire in instanta impotriva Bit Torrent, privind 5.865 de utilizatori care au downloadat filmul „Nude Nuns with Big Guns”.

Compania spune ca prejudiciul teoretic adus este de aproape 900 de milioane de dolari. Procesul in instanta cuprinde lista  IP-urilor celor aproape 6.000 de utilizatori, iar compania a cerut providerilor de internet sa raporteze numele detinatorului fiecărui IP.

Cei de la wired.com au realizat si o aplicatie care permite unui utilizator sa verifice daca IP-ului calculatorului sau se afla in lista celor vizati.

Un nou model de afaceri in industria muzicala nu este suficient pentru combaterea nivelului inalt al pirateriei, ceea ce inseamna ca, pe viitor, cooperarea cu providerii de internet va trebui consolidata, astfel incat acestia sa isi „asiste” clientii in momentul in care acestia uploadeaza pe internet fisiere din domeniul audio sau video. Providerii vor trebui sa se asigure ca utilizatorii de internet au drepturi de autor pe respectivele fisiere, iar in cazul in care nu au sa semnaleze acest lucru organelor abilitate.

Astfel, IP-urile utilizatorilor respectivi vor fi puse imediat la dispozitia celor care pot lua masuri impotriva utilizatorilor care uploadeaza filme sau muzica pentru care nu detin drepturi de autor.

Pentru anul 2011, se asteapta ca mai multe tari din lume sa adopte cadre legislative care sa previna aparitia si dezvoltarea pirateriei, asa cum au facut pana acum Franta, Coreea de Sud, Marea Britanie, Irlanda, Taiwan sau Chile.

Sursa: http://www.capital.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: