iOS si Google, tintele atacurilor cibernetice din 2011

Posted on aprilie 5, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , |

McAfee, cea mai populara companie din domeniul securitatii computerelor, a dat publicitatii un raport in care a identificat platformele si serviciile care vor fi cel mai des atacate de hackeri in 2011.

Pe lista companiei McAfee au fost incluse servicii de televiziune online, cum ar fi Google Tv, dar si platforme pentru smartphone-uri, cum ar fi Android si iOS. Potrivit McAfee, aplicatiile cele mai vulnerabile atacurilor cibernetice vor fi Google si iOS deoarece acestea ruleaza multe date de identitate si de securitate, care sunt extrem de atractive pentru orice haker, potrivit theapplegoogle.com.

McAfee a mai subliniat si faptul ca dispozitivele Apple, care erau comparativ mai sigure in trecut, nu vor mai face fata cu succes atacurilor in 2011. ”Popularitatea iPad-urilor si a iPhone-urilor in mediile de afaceri, combinate cu lipsa unei cunoasteri profunde a mediilor de securitate ale acestor dispozitive, vor creste riscurile de expunere la atacuri, facand dipozitivele Apple vulnerabile la virusi si hakeri”, au spus reprezentantii McAfee. Specialistii in probleme de securitate ai companiei au mai avertizat ca o alta tinta populara va fi reprezentata de dispozitive mobile, cum ar fi cele androide de la Google sau iPhone-rile Apple.

Sursa: http://www.capitalul.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: