Google a celebrat 200 de ani de la nasterea chimistului Robert Bunsen printr-un logo special

Posted on Aprilie 4, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , , , , , |

Pe 31 martie 2011, Google si-a transformat pagina de cautare intr-un adevarat laborator de chimie, in cadrul unui tribut adus omului de stiinta Robert Bunsen. Logo-ul isi propunea sa celebreze 200 de ani de la nasterea chimistului.

Nascut in Germania pe 31 martie 1811, Bunsen este inventatorul arzatorului Bunsen, fiind totodata recunoscut pentru contributia la dezvoltarea analizei spectrochimice. Echipamentul de laborator pe care l-a inventat este folosit si astazi in toata lumea. Desi a fost unul dintre cei mai admirati oameni de stiinta ai generatiei sale, Robert Bunsen nu a completat niciodata un patent pentru arzatorul Bunsen. Alta descoperire a fost utilizarea hidratului de oxid de fier ca antidot pentru otravirea cu arsenic. Experimentele lui erau foarte periculoase: Bunsen a fost la un pas sa se otraveasca, iar din cauza unei explozii care a avut loc in laboratorul sau, chimistul si-a pierdut vederea la unul dintre ochi. Chimistul a murit pe 16 august 1899.

Google a facut o adevarata traditie din redesenarea logo-ului pentru a celebra anumite evenimente sau personalitati. Si cum omenirea are intotdeauna ceva de sarbatorit, si logo-urile Google se schimba destul de des. In urma cu doar o saptamana, gigantul internetului il sarbatoarea pe Henry Houdini.

Sursa: http://www.einformatii.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: