LizaMoon, noul virus informatic, propune vanzarea unui software inexistent

Posted on aprilie 1, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , |

Se numeste LizaMoon si este un nou virus informatic, deosebit de agresiv, care incearca sa vanda utilizatorului un software inexistent pentru depanarea computerului.

Ataca mai cu seama domeniile web de nivel mediu, facand ravagii intr-un timp record: mai bine de un milion de pagini web au fost deja lovite in ultima perioada, relateaza Il Sole 24 ore.it. 

Virusul se infiltreaza in codurile paginilor-victime si redirectioneaza navigatorii catre operatiuni frauduloase de vanzare a unui presupus software – atac supranumit „mass-injection”, considerat de experti drept unul dintre cele mai agresive pana in prezent, intrand cu precadere in matricele database.

Utilizatorii isi pot da seama ca sunt pe cale sa fie atacati, atunci cand viziteaza un site infectat si sunt redirectionati, Patrik Runald, seful departamentului de cercetare a sigurantei de la Websense, recomandand in aceste cazuri inchiderea imediata a ferestrei pentru evitarea atacului.

In caz contrar, utilizatorii vor observa deschiderea unei pagini web care afiseaza un mesaj de alarma din partea „Windows Stability Center”, care se prezinta drept un produs de siguranta de la Microsoft ce anunta probleme inregistrate in functionarea computerului si solicita o taxa pentru rezolvarea acestora, subliniaza sursa.

Sursa: http://www.ziare.com
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: