Twitter ofera solutii impotriva hackerilor

Posted on Martie 24, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , |

Twitter ofera utilizatorilor o mai mare protectie impotriva hackerilor printr-o optiune care permite acestora sa se conecteze in mod incriptat pe paginile de microblogging.

Masura a fost creata in mod special pentru a-i apara pe cei care acceseaza Twitter folosindu-se de retele Wi-Fi nesecurizate, fapt ce le usureaza munca hackerilor, care le pot fura astfel parolele. Daca este activata, noua optiune va permite utilizatorilor sa se conecteze la serverele Twitter via HTTP-uri, printr-un protocol codat. Informatiile despre utilizatori vor deveni astfel ininteligibile pentru hackeri, potrivit The Telegraph.

Acesta manevra va imbunatati securitatea contului tau si iti va proteja mai bine informatiile daca accesezi Twitter de la o conexiune de internet nesecurizata, cum ar fi cele publice de Wi-Fi, facaud usoara munca hackerilor”, a afirmat purtatorul de cuvant al Twitter, Carolyn Penner. ”Pe viitor, speram ca HTTP-urile vor deveni setarea de baza”, a adaugat acesta.

Protocolul HTTP (Secure Hyper Text Transfer Protocol = protocol care permite o conectare criptata si sigura la un server) a fost creat de Netscape in 1994 dar nu a fost adoptat pana acum din motive financiare. Pe masura ce costurile de implementare a protocolului HTTP au scazut iar amenintarile hackerilor au crescut, Twitter s-a orientat spre acesta posibilitate de conexiune incriptata.

Sursa: http://www.capitalul.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: