Firefox 4, mai popular decât Internet Explorer 9

Posted on Martie 23, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , , , , , , |

Firefox 4, cea mai nouă versiune a browserului Mozilla, a fost descărcat de 4,7 milioane de ori în mai puţin de 24 de ore, în timp ce Internet Explorer 9 nu a adunat decât 2,35 milioane de downloaduri în prima zi, scrie Cnet.com

Firefox 4 este mai popular decât IE9, însă numărul descărcărilor este mai mic comparat cu versiunea precedentă, Firefox 3.6, care a fost downloadat de 8 milioane de ori în primele 24 de ore. Este adevarat că încă nu au trecut 24 de ore de la lansarea noului browser, însă acesta nu are cum să treacă de 8 milioane de descărcări.

Firefox 4 vine cu noi functionalităţi legate de securitate, este mai rapid şi mai uşor de utilizat. Un avantaj în faţa principalului rival, IE 9, este acela că Firefox 4 funcţionează şi pe Window XP, cel mai utilizat sistem de operare din lume in acest domeniu.

Firefox s-a bucurat de succes încă de la lansare (2004), iar apogeul l-a atins în 2009, când  deţinea o cotă de piaţă de 24%, conform Netmarketshare. În luna februarie, cota de piaţă a Firefox a scăzut la 21%, în timp ce Chrome, browserul celor de la Google a crescut rapid de la 1% la 10%.

Internet Explorer este în continuare cel mai utilizat browser din lume deşi a pierdut mult teren. Dacă în luna martie a anului 2009 IE avea o cotă de piaţă de 68%, în luna februarie a acestui an cota browserul Microsoft a scăzut până la 56%.

La ora redactării acestui material Firefox 4 avea peste 6.855.000 de descărcări.

Sursa: http://www.capital.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: