Google Search incepe lupta anti-spam: blocheaza siturile care nu iti plac!

Posted on martie 14, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , |

Rezultatele Google Search vor putea fi adaptate dupa preferintele utilizatorilor. Google va introduce o optiune care blocheaza anumite situri agresive, pentru a nu mai aparea ca si rezultate ale cautarii.

Pe blogul Google a aparut o stire conform careia situl este decis sa faciliteze o cautare mai usoara pentru utilizatorii sai.

Inginerii pentru Calitatea Cautarii, Amay Champaneria si Beverly Yang scriu ca ”probabil ai experimentat de multe ori cand ai cautat o informatie, ca rezultatul nu a fost cel mai bun. Poate ca rezultatul nu a fost cel dorit, probabil ca nu ti-a placut un anume site in general, pentru ca a fost prea agresiv, pornografic sau de o calitate inferioara. Pentru asemenea momente, vei vedea ca noua optiune blocheaza anumite domenii, pentru a nu mai afisa rezultate pe viitor de acolo. De acum inainte, cand dai click pentru un rezultat, vei gasi un link chiar langa optiunea Cached care afirma Block all example.com results (Blocheaza toate rezulatele de tipul exemplu.com)”.

Desi toti utilizatorii vor vedea noul link, doar aceia care intra in aplicatie vor putea sa confirme ca doresc blocarea unor anume situri. Odata ce un domeniu a fost blocat, nu va mai fi inclus in cautari viitoare. Utilizatorii vor fi insa notificati daca rezultatele cautarii lor ar fi inclus si situri blocate, potrivit The Telegraph. Champaneria si Yang au afirmat ca siturile care vor fi in general blocate de catre utilizatori nu vor fi excluse cu totul din rezultatele cautarii pe Google. ”Desi folosim siturile pe care oamenii le blocheaza in general in clasamentele pe care le facem, o sa vedem daca pe viitor ne vor fi de folos pentru a imbunatati rezultatele cautarii pe Google”.

Astfel, Google va deveni lider in lupta cu spam-urile sau asa numitele content farm-uri, care apar printre primele rezultate ale unei cautarii numai doar pentru ca se bazeaza pe subiecte extrem de populare in cautare. Tendinta pentru rezulate de cautare personalizate este reflectata si in alte aplicatii: o optiune a Google Chrome permite utilizatorilor sa blocheze afisari cu anumite celebritati care ii enerveaza. ”Silence of the Celebs” (Tacerea Celebritatilor) este folosita in acest moment doar de 4 situri, inclusiv de New York Times, iar cei care au creat-o sunt pe punctul de a gasi metode prin care si anumite titluri de stiri suparatoare vor putea fi de asemenea, inlaturate.

Noua aplicatie va fi disponibila initial pentru versiunea Google in limba engleza care foloseste Chrome 9+, IE8+ si Firefox 3.5+. Google intentioneaza sa extinda aplicatia pentru toate regiunile, limbile si browser-ele, cat mai curand posibil.

Sursa: http://www.capitalul.ro

Make a Comment

Lasă un comentariu

  • Calendar

    martie 2011
    L M M J V S D
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Arhive

  • Blogroll

  • Powered by NewHOST

    Powered by NewHOST

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...