Ce sunt certificatele SSL?

Posted on Martie 8, 2011. Filed under: Hosting, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , , , , |

SSL (prescurtare de la Secure Sockets Layer) este un certificat pentru intefata web ce asigura securitatea tranzactiilor online. Acest certificat a fost dezvoltat de Netscape in 1994.

In prezent mediul online este tot mai expus, mai incert. Certificatele SSL garanteaza adevarata identitate a unui site si tot odata inlatura posibiliatea ca datele sa fie controlate, retinute pe traseul transmisiei, indiferent de modul in care sunt transmise. SSL-ul a fost integrat pe toate browser-ele majore si servere web. Accesarea unui site securizat cu certificate SSL va afisa in browser un lacatel de culoare aurie care confirma faptul ca transmiterea datelor se face intr-un mediu sigur.

Protocolul SSL este utilizat de milioane de afaceri care doresc sa isi protejeze clientii prin asigurarea tranzactiilor efectuate de acestia. Pentru utilizarea protocolului SSL un server web are nevoie de un certificat SSL furnizat de o autoritate de certificare. Scopul principal al unui certificat SSL este de a securiza, a cripta conexiunea dintre utilizator si server, astfel incat informatiile transmise intre acestia sa nu pot fi retinute.

Pe langa securizarea site-ului, ofera si posibilitatea de a securiza si comunicatia prin e-mail, astfel se pot trimite si primii mesaje intr-un mediu sigur. E-mail-urile nesecurizate pot fi retinute si citite de persoane neauotorizate.

Prin folosirea unui certificat SSL in cadrul contului de gazduire va puteti proteja de eventualele atacuri asupra informatiilor trasmise prin site. Securitatea tranzactiilor pe internet este unul dintre cei mai importanti factorii pentru castigarea increderii clientilor online. Un site protejat de un certificat SSL se diferentiaza in browserele vizitatorilor si astfel creste increderea in afacerea dvs..

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: