Dominatia Windows va disparea in 10 ani, iar hackerii se vor reorienta

Posted on Martie 2, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , |

In mai putin de 10 ani, dominatia Windows va lua sfarsit, asta datorita diversitatii tot mai mari de sisteme de operare care apar pe piata.

Cu toate ca produsul creat de Microsoft va ramane una dintre cele mai importante platforme de operare pentru domeniul business, utilizatorii individuali vor avea acces la o varietate din ce in ce mai larga de alternative la Windows, se arata intr-un studiu realizat de Kaspersky Labs.

Totodata, numarul tot mai mare de sisteme de operare va afecta procesul de scriere a malware-ului – infractorii cibernetici nu vor putea crea cod compatibil cu toate platformele de operare disponibile.

Din acest motiv, vor avea doua optiuni: fie sa tinteasca sisteme de operare multiple si sa tina sub control foarte multe dispozitive individuale, fie sa se specializeze in atacuri asupra sistemelor Windows folosite de companii.

„A doua optiune va fi probabil mai atractiva, deoarece, pana in 2020, atacurile informatice asupra utilizatorilor individuali vor deveni din ce in ce mai complexe si greu de realizat”, se mai arata in studiu.

Vor fi doua categorii de infractori

Infractionalitatea cibernetica in 2020 va fi divizata in doua categorii. O categorie va fi specializata in lansarea de atacuri informatice asupra companiilor – atacuri care vor fi uneori realizate la comanda – de spionaj comercial, furt de baze de date si atacuri realizate pentru a „pata” reputatia unor organizatii.

Hackerii si specialistii in domeniul IT din companii se vor confrunta pe un camp de lupta virtual. De asemenea, in acest context vor fi implicate si agentiile guvernamentale anti-cibercriminalitate, care vor ancheta predominant atat atacuri asupra platformelor Windows, cat si asupra tradtiionalelor versiuni ale sistemelor din familia *nix.

In a doua categorie vor intra hackeri care urmaresc sa atace lucrurile care ne influenteaza viata de zi cu zi, precum sistemele de transport in comun si alte servicii asemanatoare.

Infiltrarea in astfel de sisteme si furtul de informatii din ele, pentru a folosi acele servicii gratuit, precum si modificarea sau stergerea de date personale apartinand activitatilor clientilor vor reprezenta principalul obiectiv al hackerilor din noua generaiie, care isi vor castiga existenta in acest mod.

Sursa: http://www.ziare.com

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: