Cele mai bune metode de protectie impotriva virusilor si a hackerilor

Posted on Martie 2, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , |

Protectia calculatorului vostru impotriva virusilor si hackerilor se poate face folosind cateva mijloace de aparare, cum ar fi firewall-ul, antivirusul, anti-spyware-ul, setarea corecta a browser-ului sau folosirea unor parole puternice.

Iata cateva masuri pe care trebuie sa le luati pentru a evita sa deveniti o victima a virusilor, hackerilor sau a virusilor spies (spioni – n.r.), informeaza TheSeattleTimes.

Instalati un firewall

Hackerii actioneaza pe Internet la fel cum unii agenti de marketing apeleaza automat numere oarecare de telefon din vaste domenii. Ei trimit apeluri pentru mii de calculatoare si asteapta raspunsuri.
Firewall-ul impiedica calculatorul sa raspunda. Unele computere au setat firewall-ul pe pozitia „off”. Asigurati-va ca firewall-ul este configurat corect si actualizat periodic. Folositi optiunea online „Help” din calculatorul vostru pentru instructiuni.

Utilizati un software antivirus

Antivirusul scaneaza calculatorul si e-mail-urile voastre pentru gasirea virusilor, apoi ii sterge. Tineti-l in continuu activ si folositi automat optiunea update a antivirusului, pentru a contracara ultimele vulnerabilitati de securitate. Setati-l pentru a verifica zilnic existenta virusilor.

Evitati spyware

Unii virusi spyware inregistreaza fiecare tasta pe care o apesi, inclusiv parole si informatii financiare. Semne prin care calculatorul vostru poate fi infectat: o serie brusca de ferestre pop-up, performanta scazuta a calculatorului si deschiderea nedorita a unor site-uri din difverse domenii pe care voi nu le accesati.
Protectia spyware este inclusa in anumite software-uri antivirus sau pot fi achizitionate separat programe anti-spyware. Pentru a evita aceasta: descarcati software gratuit numai dupa site-urile de incredere. Nu dati click pe linkurile cu ferestre pop-up sau pe spamurile primite pe e-mail.

Setati-va browser-ul

Puneti setarile de securitate ale browser-ului pe optiunea „Medium-high” sau „High”. Pentru asta duceti-va in sectiunea „Tools” a browser-ului vostru, apoi intrati de optiunea „Internet options”. In „Security” setati optiunile medium sau high. Actualizati-va sistemul si browser-ul in mod regulat, profitand de actualizarile de securitate automate.

Folositi o parola puternica

Alegeti parole care sunt greu de ghicit din diverse domenii. Folositi cel putin opt caractere, cu o combinatie de litere, numere si carcatere speciale. Nu utilizati cuvinte usor de gasit intr-un dictionar.

Sursa: http://www.ziare.com

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Cele mai bune metode de protectie impotriva virusilor si a hackerilor”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] pentru a proteja calculatorul de atacurile virusilor de tot felul, eficienta este instalarea unui antivirus performant. De asemenea, o idee buna este […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: