Cum sa-ti alegi numele de domeniu web

Posted on Februarie 28, 2011. Filed under: Hosting, Internet | Etichete:, , , , , , , |

Inregistrarea unui nume de domeniu este primul pas atunci cand vine vorba de crearea unei prezente online de succes,  de aceea cautarea si inregistrarea unui nume de domeniu care sa va avantajeze este un aspect esential. Procedeul de inregistrare domenii incepe cu alegerea unui nume descriptiv pentru afacerea dvs. sau continutul site-ului. Cautati un nume simplu, unic, usor de memorat si de scris de catre vizitatori. Domeniul este pentru site la fel cum este numele pentru o persoana, iar gazduirea site-ului reprezinta locul unde se gasesc fisierele care alcatuiesc site-ul, fiind asemanator cu spatiul unde locuieste o persoana. Cu alte cuvinte, dupa ce ati ales numele site-ului trebuie ales si un loc unde acesta „va locui”. Gazduirea web reprezinta suportul minim necesar prezentei in Internet.

Pentru a inregistra un domeniu .ro, o puteti face la http://www.newhost.ro/inregistrare-domenii/. Un domeniu .ro se plateste, o data, pe viata si costa 33 euro. Daca aveti aceasta posibilitate, atunci cand inregistrati un nume de domeniu .ro de exemplu, puteti sa inregistrati si variatiile de extensii precum: .com, .eu, it. Inregistrand mai multe nume de domeniu, va consolidati prezenta online si beneficiati de avantaje multiple:

  • Acoperire mai mare a segmentului de piata
  • Cresterea traficului site-ului dvs.
  • Targetare mai buna a potentialilor clientilor
  • Protejarea numelui de marca
  • Avantaj in fata concurentei
  • Vizibilitate mai buna pe pietele externe
  • Promovarea fiecarui produs / serviciu oferit
  • Identificarea niselor de produse neexploatate online

Pentru a cumpara un domeniu de tip international, .com, org, .info, .biz, .pro, .name, etc, platibil anual, accesati http://www.newhost.ro/inregistrare-domenii/

Pasul 1

Daca aveti deja un nume ales, introduceti-l in caseta de text pentru verificare si alegeti-va o extensie, .com, .net, .info, .org, .ro etc. Site-ul permite sa se inregistreze mai multe extensii si mai multe nume, in acelasi timp. Faceti clic pe butonul “Cauta” si numele va fi verificat cu baza de date WHOIS.

Pasul 2

In cazul in care optiunile sunt disponibile, vi se va cere sa continuati cu inregistrarea.

Pasul 3

Odata cu inregistrarea domeniului puteti opta si pentru un pachet de gazduire. Astfel veti putea creea si administra casute de e-mail asociate noului domeniu si veti avea posibilitatea de a realiza un site pentru domeniul respectiv.

Pasul 4

Acest proces va muta numele de domeniu precum si pachetul de gazduire ales la un cos de cumparaturi.


Pasul 5

Bifati butonul “Mergi la casa” pentru a completa datele de contact necesare pentru facturare.


Pasul 6

Dupa completarea datelor de contact bifati “Am citit si sunt de accord cu Termenii de utilizare” si finalizati comanda.


O data ce inregistrarea este finalizata, va fi trimisa o confirmare pentru noul nume de domeniu. Intr-un interval de 24 ore domeniul comandat devine active.

In cazul in care alegerile nu sunt disponibile pentru un anumit domeniu pe care l-ati solicitat, ar putea fi disponibil in cadrul altor extensii sau puteti sa incercati un alt nume si verificati disponibilitatea acestuia.

Pentru a alege cea mai avantajoasa extensie pentru domeniul dumneavoastra si pentru a-l inregistra va rugam sa accesati: http://www.newhost.ro/inregistrare-domenii/

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: