Opt din zece browsere sunt vulnerabile la atacurile cyber-criminalilor

Posted on Februarie 23, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online |

Statisticile arata ca aproximativ 8 din 10 browsere sunt vulnerabile in cazul unor atacuri ale hacker-ilor sau cyber-criminalilor deoarece sistemele lor de securitate nu sunt actualizate in permanenta.
Marea majoritate a utilizatorilor nici macar nu folosesc sisteme de protectie de baza atunci cand instaleaza programe sau plug-in-uri noi, fapt care ii face o prada usoara pentru hoti sau pentru alti asemenea atacatori, considera The Telegraph. Descoperirea a fost facuta dupa ce guvernul britanic a estimat ca faradelegile comise pe internet ii costa pe contribuabili aproximativ 5 miliarde de dolari pe an.

Analiza browserelor a fost realizata de catre Qualys, o firma americana de securitate in domeniul IT. Datele au fost colectate prin analiza felului in care browserele isi ofera serviciile si a vulnerabilitatilor care apar prin acest demers.Analiza a cuprins browswere ca si Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera sau Safari iar rezultatele nu au foarte foarte incurajatoare. Doar 25% dintre browsere nu au demonstrat vulnerabiliati, deoarece sunt updatate in mod automat.

Hackerii folosesc plug-in-urile nesigure pentru a controla de la distanta serverele si a fura informatii sensibile cum ar fi cele strict personale sau bancare. Expertii in securitate electronica spera ca generatia urmatoare de browswere si situri sa rezolve aceasta problema cruciala deoarece o data cu introducerea  HTML5, multe functii ale plug-in-urilor actuale vor fi incorporate in browsere care se updateaza in mod automat.

Sursa: http://www.capitalul.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: