Un nou val de atacuri pe retelele sociale, de Ziua indragostitilor

Posted on februarie 16, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online |

BitDefender ii avertizeaza pe utilizatori cu privire la aplicatiile malitioase tematice dar si pe diferite domenii care circula prin retelele sociale in perioada Zilei indragostitilor.

Conform specialistilor BitDefender, in luna indragostitilor infractorii cibernetici isi intensifica activitatea pe retelele sociale, cu scopul de a sparge conturile utilizatorilor, sau pentru a trimite mesaje spam.

Dintre cele mai populare aplicatii malitioase tematice, se numara:

· Mesaje cu sfaturi si idei pentru Ziua indragostitilor – Accesand linkuri si aplicatii care promit sa dezvaluie secrete precum “12 lucruri pe care o fata ar vrea ca baietii sa le stie”, utilizatorii retelelor sociale risca sa isi inunde pagina – precum si pe cele ale prietenilor – cu mesaje nesolicitate, postate automat, din variate domenii.

· Mesaje care promit sa iti dezvaluie admiratorii secreti –  Chiar daca este o promisiune ispititoare, membrii retelelor sociale ar trebui sa reziste tentatiei. Daca isi instaleaza astfel de aplicatii, permit atacatorilor virtuali sa le posteze mesaje nedorite pe pagina personala.

· Vechi trucuri de pe Facebook care iau forma mesajelor tematice de Ziua indragostitilor – De exemplu, clasicul „Afla cine ti-a vizualizat profilul” se transforma in „Fostul meu prieten mi-a vizualizat profilul de cele mai multe ori. Vezi si tu care e principalul tau urmaritor”. Aplicatia din spatele acestei inselatorii va genera posturi false pe pagina de profil a victimei, precum si pe paginile prietenilor sai. Si pentru ca ele recreeaza intr-un mod autentic conversatii false intre persoane cunoscute, inselatoria se poate propaga foarte rapid.

Sursa: www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: