Cele 10 site-uri care ne-au schimbat viaţa

Posted on februarie 15, 2011. Filed under: Internet |

Dacă am putea vorbi de un element care a revoluţionat lumea şi a stimulat dezvoltarea tehnologică, acesta ar fi cu siguranţă internetul. De-a lungul timpului el a devenit o parte foarte importantă a vieţii de zi cu zi pentru aproape 2 miliarde de oameni. Odată cu acesta au aparut şi numeroase site-uri pentru diferite domenii pe care noi toţi le folosim într-un fel sau altul aproape în fiecare zi. Iată lista celor zece site-uri care ne-au schimbat radical modul de a folosi internetul.

10. Craiglist

Odată cu apariţia internetului a fost revoluţionată şi lumea anunţurilor online. Pe acest site pot fi găsite o mulţime de anunţuri foarte bine clasificate: de la automobile, la animale de companie, la locuri de muncă, locuinţe si alte domenii.

9. GeoCities

Acesta le oferea oamenilor posibilitatea de a-şi realiza propriul site. GeoCities a fost înfiinţat în anul 1994, iar în prezent mai este folosit doar în Japonia, în SUA şi Canada fiind închis.

8. Blogger

Acest site a fost lansat în anul 1999, iar de atunci şi până în prezent blogosfera continuă să înflorească. Blogger a fost şi va rămâne site-ul care a dat startul revoluţiei blogging-ului.

7. Pandora

Pandora este o staţie radio online care permite utilizatorilor săi să-şi creeze propria staţie în funcţie de preferinţele muzicale. De asemenea, Pandora redă melodiile ţinând cont de trupele şi stilurile de muzică ascultate anterior în cadrul site-ului.

6. Facebook

Facebook, cea mai cunoscută şi utilizată reţea de socializare din lume. Deşi nu este prima reţea de networking, foarte mulţi susţin că aceasta este cea mai utilă şi cea al cărei impact a fost resimţit cel mai puternic.

5. Wikipedia

Wikipedia a reuşit să schimbe regulile de acces către informaţia de pe internet. Wikipedia este primul site de tipul enciclopedie digitală liberă.

4. Amazon

Amazon.com este cel mai mare magazin online. Unde în altă parte poţi găsi bijuterii, MP3-uri, medicamente, jucării, produse din orice domeniu într-un singur loc?

3. YouTube

YouTube expune o gamă largă de clipuri video create chiar de utilizatori, incluzând chiar şi fragmente din programe de televiziune sau din filme. Site-ul poate fi folosit în 29 de limbi, iar zilnic sunt vizualizate peste 100 de milioane de videoclipuri.

2. e-Bay

Chiar dacă majoritatea site-urilor web oferă clienţilor lor posibilitatea de a cumpăra online tot ceea ce-şi doresc, e-Bay nu face doar acest lucru, ci oferă chiar şi oportunitatea de a licita pentru unele dintre cele mai exclusiviste articole

1. Google

Atunci când vine vorba de internet Google poate fi găsit oriunde şi oricând. Gigantul Google este, în prezent, cel mai utilizat motor de căutare din lume, fiind folosit în aproape 70% din căutarile de pe web efectuate în toată lumea.

Sursa: www.money.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: