Care este cel mai bun browser de Internet?

Posted on februarie 15, 2011. Filed under: Internet |

Browserul este fereastra noastra de Internet, pentru media, comunicare si distractie. Cele mai utilizate browsere sunt: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera si Safari.

Un browser de Internet este fereastra voastra de web, unde puteti gasi aproape orice din confortul livingului vostru. Astazi, Internetul este folosit pe scara larga pentru diferite domenii precum media, cercetare, comunicare, cumparaturi si distractie, informeaza Internet Browser Review.”

Dar care este cel mai bun? In cele ce urmeaza, va vom oferi cateva date, despre criteriile dupa care se pot evalua browser-ele si topuri ale site-urilor specializate, dar si cota lor de piata din intreaga lume.

Ce trebuie sa aiba un browser? Browserul de Internet trebuie sa aiba trei obiective esentiale: simplitate, securitate si ajutor pentru a gasi ce este mai bun pe web. Pentru ca toate browser-ele sunt gratis, numai cei care le utilizeaza pot sa decida pe care dintre ele le vor folosi.

Care sunt criteriile de evaluare? Principalele criterii sunt urmatoarele: setul de caracteristici – utilitati practice pentru o navigare mai usoara, rapida si convenabila, oferind motoare de cautare integrate, utilizare usoara – sa fie simplu de folosit, indiferent de persoana care il foloseste si de nivelul acesteia de cunostinte de web, securitate – browser-ele trebuie sa va protejeze de pop-up-uri, virusi, malware, phishing, viteza si compatibilitate – navigare rapida, eficienta, pornire rapida si procesare usoara a HTLM si JavaScript, ajutor – asistenta de calitate in cazul aparitiei unor probleme.

Topurile privind cele mai bune browsere sunt extrem de variate de revistele de specialitate in acest domeniu. Firefox, Google Chrome si Internet Explorere sunt in frunte, in aprecierea celor de Interenet Browser Review, iar PCMag ierarhizeaza, dupa performanta vitezei: Google Chrome 5, Opera 10, Safari 5, Internet Explorer 9.

Cota de piata a browser-elor pe plan mondial din februarie 2011 este urmataorea: Internet Explorer – 45,3%, Firefox – 30,5%, Google Chrome – 16,4%, Safari – 5,1% si Opera – 2%, conform StatCounter.

Indiferent de statisticile publicate, cel mai bun browser este cel pe care il apreciaza utilizatorii de pe Internet.

 

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: