Google aniversează 164 de ani de la naşterea lui Thomas Edison

Posted on februarie 11, 2011. Filed under: Internet |

Google a modificat astăzi logoul de pe prima pagină pentru a celebra 164 de ani de la naşterea inventatorului american Thomas Edison.

Thomas Edison s-a născut în 11 februarie 1847 şi a decedat în anul 1931. Cunoscut sub numele de „Magicianul din Menlo Park”, acesta este considerat a fi unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile. Edison a obţinut primul sau brevet în 21 octombrie 1868, la vârsta de 21 ani şi a a avut în total peste 1.000 de brevete.

Printre invenţiile lui Thomas Edison se numără becul electric, fonograful, telefonul cu bobină de inducție și microfon cu cărbune, aparatul de luat vederi pentru obiecte sau oameni în mișcare, kinetoscopul, primul aparat care putea reda imagini în mișcare etc.

În 4 septembrie 1882, Thomas Edison punea în funcțiune la New York prima centrală electrică care alimenta clădirile unui oraș.

Competiţia cu Tesla

În anul 1884, Nikola Tesla a fost angajat de Edison. Emigrat în America din Croaţia în 1884, deşi etnic era sârb, Tesla a făcut un pariu cu Edison că poate perfecţiona generatoarele şi motoarele electrice inventate de acesta din urmă. Dacă reuşea acest lucru Edison urma să îi dea lui Tesla 50.000 dolari.  Tesla a câştigat pariul, însă Edison nu i-a dat niciun ban. De atunci Tesla a lucrat pe cont propriu. Acesta şi-a creat propria companie,  inventând un sistem bazat pe curenţi alternativi polifazaţi. Edison a continuat să lucreze cu curentul continuu.Trecerea timpului îi dă dreptate lui Tesla în competiţia sa cu Edison şi treptat, teza sa privind curentul alternativ se impune. Tesla s-a născut în 1856 şi a murit în 1943. El a avut în jur de 700 de brevete.

Sursa: www.capital.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: