Atentie ce e-mail deschideti!

Posted on Februarie 10, 2011. Filed under: Securitate Online |

Email-Worm.Win32.Hlux este un nou tip de vierme ce se raspandeste prin intermediul e-mail-urilor si reprezinta una dintre amenintarile informatice cele mai importante pentru utilizatori din ultima perioada.

Anuntul a fost facut de expertii de la Kaspersky Lab care atrag atentia ca acest vierme este raspandit prin intermediul e-mail-urilor ce contin un link infectat.

Acest link recomanda utilizatorilor sa instaleze o versiune falsa de Flash Player pentru a viziona o presupusa felicitare electronica.

Daca utilizatorul face greseala sa acceseze link-ul, imediat apare o fereastra de dialog care intreaba utilizatorul daca este de acord sa descarce fisierul.

Nu conteaza ce raspuns este dat deoarece viermele incearca de indata sa patrunda in sistem. Viermele Hlux are si functionalitate de „bot”, inserand computerele infectate intr-o retea de tip botnet, inainte de a se conecta la serverele sale de comanda si control pentru a executa operatiunile cerute de infractorii cibernetici.

Scopul principal al acestui vierme este trimiterea de spam farmaceutic de pe computerele infectate.

Potrivit specialistilor de la Kaspersky Lab, noul vierme Email-Worm.Win32.Hlux ocupa o pozitie fruntasa in topul celor mai raspandite amenintari informatice din luna ianuarie 2011.

Expertii anunta ca infractorii cibernetici obisnuiesc frecvent sa exploateze popularitatea unui produs sau serviciu.

In luna ianuarie a fost identificata o pagina web care oferea utilizatorilor posibilitatea de a instala o versiune actualizata a Microsoft Internet Explorer si de a o activa prin intermediul unui SMS trimis la un numar premium. Aceste tipuri de site-uri sunt identificate ca Hoax.HTML.Fraud.e.

Specialistii Kaspersky Lab au mai detectat un cal troian mascat sub forma unui „key generator” pentru produsele companiei. Odata executat, acest program instala si rula doua aplicatii periculoase, una cu rol de a fura datele de autentificare pentru anumite jocuri online, cealalta cu functionalitate de keylogger.

Tot in luna ianuarie a fost observata o crestere semnificativa a link-urilor scurte infectate trimise prin intermediul Twitter.

Pentru a evita problemele, utilizatorii sunt sfatuiti sa fie foarte atenti, iar pentru a putea preveni astfel de situatii este necesar ca ei sa cunoasca cu ce fel de amenintari se confrunta.

Sursa: http://www.agenda.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: