Atac informatic de tip phishing in numele Ministerului Finantelor

Posted on noiembrie 25, 2010. Filed under: Internet, Securitate Online |

Ministerul Finantelor avertizeaza ca mesajele e-mail care circula de la inceputul lunii octombrie cu privire la eventuale rambursari de impozite de catre institutie reprezinta un atac informatic de tip phishing.Ministerul atentioneaza persoanele care au primit acest e-mail sa nu completeze formularul atasat.

„Incepand cu data de 5 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizari telefonice, din partea unor institutii, societati comerciale si persoane fizice, cu privire la continutul unor e-mail-uri prin care erau instiintati despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit, scop in care li se solicita completarea unui formular continand date personale, privitoare la contul bancar, card bancar etc”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

In urma investigatiilor efectuate s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate in dotarea Ministerului Finantelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing.

„Astfel, atentionam pe cei vizati sa nu dea curs acestor e-mail-uri si sa nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societatilor carora sunt adresate. Mentionam ca o informare privind aceasta situatie a fost publicata inca din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul http://www.mfinante.ro”, mai arata comunicatul.

De asemenea, institutia precizeaza ca serviciul de comunicare si relatii publice, din cadrul Directiei de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta, nu are atributii in domeniul rambursarii de impozite si taxe.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: