Nexus S de la Google, un telefon care vrea să înlocuiască cardul de credit

Posted on Noiembrie 24, 2010. Filed under: Internet | Etichete:, , |

În funcţie de cât de multe ştie telefonul tău să facă, el se transformă în cameră foto, music player, agendă sau o sursă de informaţie şi distracţie.

Acum însă, Google pregăteşte lansarea unui telefon ce ar putea fi folosit şi pe post de card de credit, el fiind cunoscut sub numele de Nexus S, şi care va dispune de cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android.
Eric Schmidt, CEO-ul Google, a prezentat noul telefon la San Francisco, în această săptămână, terminalul conţinând un cip numit NFC (Near Field Communication), o tehnologie care permite schimbul de date între două dispozitive aflate la o distanţă de până la 10 centimetri, conectate la Internet. Software-ul Google va fi disponibil pentru toate companiile care fabrică telefoane cu NFC, cum sunt Nokia sau Samsung.

Cip-ul va conţine informaţii bancare, pentru ca utilizatorul să îl poată folosi în mgazine pentru plata cumpărăturilor, prin apropierea telefonului de un terminal specializat

Asta v-ar putea înlocui cardul de credit„, a spus Schmidt, care a precizat că şi companiile de carduri cred că această tehnologie este mai sigură.

În Japonia, tehnologia NFC este, deja, o metodă de plată foarte comună, dar aceasta nu a reuşit să câştige teren în Europa sau în Statele Unite. Cu sistemul de operare Android, acest proces ar trebui să se accelereze, notează Daily Telegraph.

Vor fi însă oamenii dispuşi să facă această trecere?

„Ar putea fi unele probleme de securitate”, spune Howard Wilcox, analist senior la Juniper Research, dar „sarcina companiilor este de a linişti populaţia.”

O estimare recentă a Juniper sugerează că una din şase persoane va folosi tehnologia NFC până în 2014.

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: