Nemţii interzic Facebook şi Twitter

Posted on noiembrie 12, 2010. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , |

Sub ameninţarea spionajului industrial şi în condiţiile în care productivitatea angajaţilor este în scădere, tot mai multe companii mari din Germania blochează accesul la reţelele sociale, informează money.ro.

Volkswagen, Porsche, Commerzbank sunt câteva din marile companii care blochează accesul angajaţilor la reţelele sociale Twitter şi Facebook, potrivit săptămânalului german Wirtschaftswoche. Mai mult, gigantul energetic E.On şi grupul gazier Linde intenţionează să interzică accesul şi la YouTube. Principalul motiv: teama de spionajul industrial.

O teamă justificată, dacă ar fi să dăm crezare unui furnizor de echipamente antivirus, care a declarat, pentru publicaţia germană că „reţelele sociale (Facebook, Twitter, etc.) sunt principala poartă de intrare a viruşilor în sistemele informatice ale companiilor”.

Directorii mai au un motiv de teamă: productivitatea angajaţilor. Mai mult de o treime din angajaţii din Germania au recunoscut că folosesc, la locul de muncă, reţelele sociale în interes personal.

Facebook şi Twitter au intrat şi în vizorul guvernului condus de Angela Merkel, care intenţionează să promoveze o lege prin care firmele de resurse umane nu mai au voie să utilizeze reţelele sociale pentru recrutări, cu scopul de a se proteja viaţa privată a candidaţilor la joburi. Vor fi permise doar platformele profesionale, ca Xing sau LinkedIn.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: