Internetul 3G a ajuns si pe Everest

Posted on Noiembrie 1, 2010. Filed under: Internet | Etichete:, , |

O firma de telecomunicatii a reusit sa duca Internetul pe acoperisul lumii, lansand primul serviciu 3G din Nepal. Lansarea a avut loc in tabara de baza a varfului Everest.


Noul serviciu vine in ajutorul a zeci de mii de alpinisti si turisti care ajung pe varf sau in regiunea Solukhumbu in fiecare an. Acestia erau nevoiti pana acum sa foloseasca telefoane prin satelit foarte costisitoare pentru a ramane in legatura cu familia deoarece in zona nu este infrastructura de telecomunicatii, informeaza Reuters. 

„Aceasta realizare este la fel de mare ca si altitudinea deoarece Internetul de mare viteza 3G va aduce servicii de telecomunicatii mai rapide si mai ieftine pentru oamenii care traiesc in Valea Khumbu si alpinisti”, a declarat Lars Nyberg, seful firmei TeliaSonera care detine 80% din proiect.

Reteaua Ncell a fost creata in urma unei colaborari dintre firma TeliaSonera, principala companie de telefonie mobila din Suedia si Finlanda, si investitori locali din Nepal.

Inaugurarea serviciului 3G din Nepal s-a facut cu un apel video dat de la 5.300 de metri altitudine, din tabara de baza a varfului Everest, locul din care pleaca expeditiile.

Serviciul ofera viteza mare de navigare, posibilitatea de a trimite clipuri video si e-mail-uri, dar le permite in acelasi timp cataratorilor sa isi sune familia si prietenii de acasa la un tarif mult mai mic.

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: