Marea Britanie are cea mai mare economie online din lume

Posted on Octombrie 28, 2010. Filed under: Internet | Etichete:, |

Marea Britanie are cea mai dezvoltata economie online si cea mai mare piata pentru comertul electronic. Valoarea afacerilor online se ridica la 100 de miliarde de lire pe an, in timp ce veniturile din Internet reprezinta 7,2% din PIB.

De asemenea, Marea Britanie are si cea mai mare piata de publicitate online din lume, dupa cea din SUA, potrivit Daily Telegraph.

Daca Internetul ar fi un sector al economiei, atunci el ar fi pe locul cinci in Marea Britanie si ar depasi constructiile, transportul si utilitatile.

Potrivit studiului efectuat de Boston Consulting Group si comisionat de Google, 60% din cele 100 de miliarde pe care economia britanica le castiga in fiecare an, se datoreaza consumului. Restul provin in infrastructura, cheltuieli ale guvernului in IT si exporturi.

Cercetarea a aratat ca pentru fiecare lira cheltuita online pentru a importa produse, sunt exportate produse in valoare de 2,8 lire. Asta in timp ce in economia offline se castiga din exporturi 90 de pence pentru fiecare lira importata. Cercetatorii cred ca suma castigata astfel ar fi si mai mare, dar multi utilizatori cauta ceva pe Internet si apoi merg sa cumpere din magazin.

Suma castigata din economia online va creste in fiecare an cu 10% si va reprezenta 10% din PIB in 2015, mai arata analistii.

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: