Datele personale ale utilizatorilor Facebook au ajuns la diverse companii de publicitate

Posted on octombrie 20, 2010. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, |

Wall Street Journal spune ca printre cele mai cunoscute aplicatii care au facut publice datele personale sunt Farmville, care are 59 de milioane de utilizatori, Texas Hold’ Em Poker si FrontierVille.

Facebook a fost lovit de un alt scandal legat de intimitatea utilizatorilor, dupa ce s-a aflat luni ca informatiile personale ale lor sunt impartite cu alte companii, fara acceptul membrilor.

Mari cantitati de date, inclusiv numele si prietenii, au ajuns la companii de publicitate, zeci de milioane de oameni fiind afectati.

Scurgerile de informatii au fost posibile chiar si in cazul persoanelor care si-au setat nivelul de intimitate la maxim.

Acest lucru violeaza propriile reguli ale Facebook asupra protectiei informatiilor. Expertii in securitate avertizeaza ca datele ar putea fi folosite, atunci cand sunt combinate cu alte informatii publice disponibile, la construirea unei imagini detaliate a intereselor utilizatorului, cercului de prieteni si stilului de viata.

Peste 25 de firme de publicitate si de baze de date au primit informatiile, potrivit unei investigatii realizate de fundatia Wall Street Journal.

Datele au fost trimise mai departe de catre aplicatiile care exista pe Facebook, precum jocurile, si nu de reteaua sociala in sine.

Wall Street Journal spune ca printre cele mai cunoscute aplicatii care au facut publice datele personale sunt Farmville, care are 59 de milioane de utilizatori, Texas Hold’ Em Poker si FrontierVille.

Noaptea trecuta, Facebook a declarat ca va scoate toate aplicatiile care violeaza regulile.

Sursa: Realitatea

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: