România printre ţările cu cea mai bună calitate a conexiunii la internet

Posted on Octombrie 19, 2010. Filed under: Internet | Etichete:, , |

România ocupă locul şapte în lume după viteza conexiunii la internet, arată un studiu global al Universităţile din Oxford şi Oviedo, comandat de Cisco, informeaza Agerpres.
Potrvit studiului 14 ţări din lume sunt ‘gata pentru viitor’ în ceea ce priveşte calitatea conexiunii la internet. Pe primul loc se află Coreea de Sud, urmată de Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria, Finlanda şi România. În urma României rămân Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca şi Islanda.

Potrivit studiului, Bucureştiul se află de asemenea printre cele 38 oraşe din lume cu cea mai bună conexiune la internet. Capitala română ocupă locul 16 în lume şi locul 3 în estul Europei după Riga şi Sofia. Primele patru locuri ale acestui top sunt ocupate de oraşe din Asia, dar cele mai numeroase sunt cele europene: 30 din cele 38 de oraşe se află în Europa, şapte în Asia, iar America este reprezentată numai de New York care însă rămâne mult în spatele Bucureştiului.

Chiar dacă estul Europei se situează foarte bine în ceea ce priveşte calitatea conexiunii la internet, nu la fel de bine stau locurile când este vorba de accesul la internet. Studiul arată că în acest capitol fostele ţări socialiste rămân în urma Europei de vest şi Asiei de sud-est. O mare parte din est-europeni nu au acces la internet.

 

România, totuşi, se situează relativ bine şi la acest capitol. Ţara ocupă locul 10 în lume după raportul calitatea conexiunii-accesul la internet. Vecina ei Bulgaria, care potrivit topului are o calitate a conexiunii mai bună, ocupă locul 20, deoarece se prezintă foarte prost când este vorba de accesul la internet.

Aceasta este a treia ediţie a studiului, efectuat anul acesta în perioada mai-iunie în 72 de ţări din întreaga lume. Rezultatele arată că începând de 2008 calitatea conexiunii la internet în plan global a crescut cu 48%.

 

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: