Facebook lanseaza „parola de unica folosinta” pentru utilizatorii ce intra pe retea de pe computere publice

Posted on octombrie 14, 2010. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, |

Facebook a anuntat saptamana aceasta un nou serviciu ce va permite userilor ce folosesc computere publice sa se logheze pe site fara sa trebuiasca sa introduca parola cu care s-au inregistrat, scrie presa internationala.
In loc de parola normala, utilizatorii se vor putea loga cu o parola generata o singura data, la cerere, de catre Facebook. Parola este trimisa pe telefonul mobil al utilizatorului. Codul de acces temporar este valabil pentru doar 20 de minute. Noua optiune este creata pentru a preveni compromiterea contului, atunci cand userii se logheaza de la computere publice, neverificate, si care pot fi infectate cu malware.
„Lansam ‘parola de unica folosinta’ pentru a oferi siguranta celor ce se logheaza la reteaua sociala de pe computere din hoteluri, aeroporturi sau cafenele”, a scris Jake Brill, product manager al Facebook.
Pentru a putea utiliza serviciul, userii trebuie mai intai sa isi configureze conturile pentru a se sincroniza cu un numar de telefon mobil.
In prezent, serviciul este disponibil doar pentru un numar selectionat de utilizatori. In saptamanile ce urmeaza, Facebook va face disponibil serviciul, gradat, catre toti cei peste 0,5 miliarde useri ai retelei sociale, oferind totodata amanunte despre el.
Totodata, Facebook a lansat inca o optiune de securitate, care permite utilizatorilor sa se delogheze de la reteaua sociala, daca acestia au uitat sa faca acest lucru de la un computer tert. Inainte, persoana in cauza trebuia sa acceseze exact acel computer de pe care a uitat sa se logheze pentru a iesi de pe site. Si acest serviciu va putea fi accesat, in urmatoarele saptamani, de pe pagina settings a retelei sociale.
sursa:  daiybusiness.ri
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: