Microsoft ar putea cumpăra Adobe

Posted on octombrie 11, 2010. Filed under: Internet |

Valoarea acţiunilor Adobe a crescut, după ce au apărut zvonuri conform cărora Microsoft ar putea cumpăra compania în viitorul apropiat. Acţiunile companiei Adobe au crescut cu 12% după ce New York Times a anunţat că directorii executivi ai Microsoft (Steve Ballmer) şi Adobe (Shantanu Narayen) au avut recent o întâlnire secretă, informează Bloomberg.

Adobe şi Microsoft sunt competitori tradiţionali pe anumite segmente ale pieţei software, iar rivalitatea dintre cele două companii a escaladat în 2007, când Microsoft a început să promoveze Silverlight, un soft care concurează direct cu Adobe Flash. Directorul de comunicare al Adobe, Holly Campbell, nu a negat că întâlnirea a avut loc. „Adobe şi Microsoft au milioane de clienţi în întreaga lume, iar directorii se întâlnesc din când în când. Totuşi, nu facem comentarii publice privind întâlnirile şi subiectele abordate”, a afirmat ea.

„No comment”, a fost reacţia reprezentanţilor Microsoft, după cum scrie ziare.com. „Preţul ridicat şi antitrustul ar putea fi nişte impedimente majore”, au mai spus oficialii. De asemenea, s-a mai discutat despre modul în care Adobe ar putea să combată Apple, principalul rival. Adobe şi Apple au fost implicate într-o dispută legată de refuzul manifestat de Apple de a permite utilizarea softului video Adobe Flash pe produsele iphone, ipod Touch şi iPad.

Decizia Apple de a accepta şi aplicaţii făcute în Flash vine după un lung conflict cu Adobe. Steve Jobs, directorul Apple, spunea că nu permite rularea Flash pe iphone, ipod şi iPad pentru că acest program a fost făcut pentru era „PC-urilor şi mouse-urilor”. Jobs a mai afirmat că utilizatorii de produse Apple nu trebuie însă să-şi facă griji pentru că nu suportă Adobe Flash, deoarece programul este plin de erori şi lumea va evolua oricum înspre HTML5

 

 

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: