România, pe locul 5 al ţărilor emitente de spam-uri

Posted on Octombrie 7, 2010. Filed under: Securitate Online | Etichete:, |

România a urcat pe locul al cincilea în topul ţărilor emitente de spam, în trimestrul al treilea din acest an, de pe locul opt ocupat în trimestrul anterior.

Trei ţări din Europa de Est sunt situate în primele cinci ţări, iar Marea Britanie a ieşit din top 10, potrivit unui studiu al Laboratorului anti-malware al Panda Security, remis ziare.com

Conform studiului, 95 la sută din e-mail-urile aflate în circulaţie au fost spam, iar 55 la sută din spamul la nivelul mondial a provenit din doar zece ţări.

Taiwan se află în fruntea clasamentului ţărilor şi regiunilor care suferă cele mai multe infecţii, urmată de Rusia, Brazilia, Argentina, Polonia şi Spania.

În al treilea trimestru din acest an, 55 la sută din toate noile ameninţări au fost troieni. De asemenea, infectarea prin e-mail, în mod tradiţional cel mai popular mod pentru răspândirea malware, a scăzut, în favoarea unor metode mai moderne: utilizarea reţelelor sociale, cum ar fi clickjackingul folosind butonul „Like” de pe Facebook şi pagini web false poziţionate în topul afişărilor motoarelor de căutare.

În plus , sistemul de operare pentru smartphone-uri Android a intrat în rândul ţintelor principale, din cauza popularităţii sale.

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: