Cum poti trimite un mail anonim?

Posted on septembrie 23, 2010. Filed under: Securitate Online | Etichete:, , |

Ti s-a intamplat, macar o data, sa renunti la ideea de a mai trimite un e-mail pentru a evita ca adresa ta de mail sa ajunga pe mainile cui nu trebuie, iar apoi sa fii asaltat de mesaje nedorite. Uneori, vrei pur si simplu sa te protejezi de represalii din partea unei persoane ori institutii pe care o critici. Incont.ro te invata cum poti sa trimiti un mail nesemnat.

Gandeste-te dinainte ce vrei sa scrii. Poti folosi numai 1.200 de caractere. Nu trebuie sa fii vulgar sau sa incerci sa agresezi pe cineva. Daca vrei ca opinia ta sa fie auzita si retinuta, este bine sa sune cat mai profesional si rezonabil.

Pentru a trimite un mesaj anonim, trebuie sa folosesti un intermediar, un remailer, adica un server care primeste mesaje cu instructiuni privind destinatarul si le trimite mai departe stergand toate urmele sursei.

Acest intermediar inlatura header-ul, adica adresa de origine, data, informatiile despre serverele prin care mesajul a trecut de la expeditor pana la destinatar, message ID-ul.

Exista doua mari clase de servere de remail anonime: Cypherpunk si Mixmaster. Primele sunt mai simplu de folosit, iar cel de-al doilea tip sunt mai evoluate si mai sigure, dar si mai greu de folosit.

De asmenea, exista numeroase siteuri care permit trimiterea de emiluri anonime. Acestea nici macar nu cer utilizatorului sa creeze un cont sau sa se inregistreze pentru a le folosi.

sursa: ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: